Шизофрения! Родители дишат райски газ пред бебето (СКАНДАЛНИ СНИМКИ)

0

Скандални снимки циркулират от няколко часа в социалните мрежи, видя „Труд news“. От кадрите ясно се вижда как млади родители дърпат балони с райски газ пред очите на своето бебе, което стои непосредствено до тях в бебешката си количка. Майката вдишва отровния газ, а флаконът-пълнител е точно до нея на пейката.

Фотосите са направени на колоритната „Весела уличка“ в Созопол, която е пословична със своите пъстри магазинчета, кръчми и сергии. Според информацията в мрежата майката е непълнолетна и се казва Никол, а бащата Любомир е добре познат на полицията в Пловдив с криминалните си прояви и най-вече с разпространението на наркотици сред подрастващи.

И двамата са от града под тепетата, свидетелстват техни познати, които са ги разпознали от снимките. Характерната татуировка на калашник по ръката на Любомир също потвърждава самоличността му.

„Родители за пример! Да пукаш райски газ пред очите на бебето си автоматично значи да му предначертаеш съдбата на бъдещ престъпник и елемент от утайката на обществото“, не крие възмущението си Иван Данаилов.

Редица лекари (най-вече психиатри и кардиолози, б.а.) и здравни организации се обявиха против свободното разпространение на райски аз. Депутатите дори приеха промени, според които вече той е формално забранен.

Масово обаче забраната не се спазва и той е лесно достъпен за деца и подрастващи, а в дузина дискотеки се продава съвсем свободно от т.нар. балонеси – нова професия в нощните клубове. 

Има случаи на ученици, изпаднали в кома след предозиране с райски газ, а по думите на токсиколози последиците могат да бъдат необратими – отровата директно убива невроните в мозъка.

„Стига се до парализи, дори шизофрении. Чувството, което създава райският газ, е заразителен и кара хората да опитват отново и отново. С една дума – кара те да летиш. А това само по себе си има много дълбоки корени.

Това е консуматорското отношение към живота. Само че опитването води до процеси, които ние не знаем как ще завършат. Имаме сериозно проблеми, свързани с ценностната система и отбелязваме сериозен цивилизационен регрес и много сериозен проблем с институциите, които не изпълняват правомощията си с цялата строгост на закона“, заяви наскоро по повод райския газ д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.