Шок! Вижте защо младите момичета днес предпочитат широки дрехи

0

Научно изследване показа, че американските момичета са изправени пред безпрецедентен психологически натиск. Причините са тревожност, свързана с успеха в ученето, напрежение, породено от натиска в социалните медии, дискомфорт след края на изолацията.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията отчитат, че около 60 процента от тийнейджърките в САЩ чувстват тъга и безнадеждност.

13% от момичетата в гимназиална възраст са правили опит за самоубийство.

Около 10 процента са преживелите сексуално насилие.

Много момичета съобщават, че носят широки дрехи от страх да не привличат внимание.

Момичетата като цяло са по-предразположени към депресия и тревожност. Тази статистика се дължи и на факта, че те все пак са по-склонни да говорят за чувствата си, каза д-р Хина Талиб, която е говорител на Американската асоциация на педиатрите, цитирана от БТА.

Изследване, публикувано през март в официалното издание на Американската медицинска асоциация, съобщава, че преди пандемията от Covid-19 шестдесет процента от хоспитализираните за лечение на психически проблеми деца са момичета. Пандемията пренесе училищния и социалния живот онлайн. Някои деца не са уверени в начина, по който трябва да „навигират“ приятелствата и социалните си контакти, предава БТА. Те живеят в бързопроменящ се свят. „Две години е дълъг период в живота на децата. Цяло едно поколение се промени„, казва д-р Талиб.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.