Шокиращо! Ето какво забраниха на плажовете във Варна

0

На варненските плажове няма да бъдат допускани домашни любимци, предаде БНТ. Заповед на Общинския съвет в морската столица забранява разхождането на кучета по пясъчната ивица от 15 май до 1 октомври. Същото важи и за територията на учебни, детски, здравни заведения, спортни площадки. Ограничението там е за цялата година.

За разлика от минали години, сега забраната за достъп на домашни любимци до плажа е само за конкретен период – от 15 май до първи октомври, а не е целогодишна.

„Бяха постъпили много сигнали и жалби от граждани, които недоволстват от това, че спокойствието им и плажуването по време на отпуските и летуването им се смущава, най-вече от разхождащи се кучета“, мотивира решението Тодор Иванов, заместник-кмет по управление на сигурността и контрол на обществения ред.

Натоварени да следят дали забраната се спазва са служителите на общинска полиция, както и на МВР.

Според собственици на кучета, общинската наредба трябва да бъде променена, за да се даде възможност за достъп до плажа и на домашните любимци.

„Откровено казано, хората замърсяват много повече….хората, които са на плажа, създават много повече проблеми от едно или две животинчета, които са там на плажа заедно със своите стопани“, коментира Иванов.

Глобата за собствениците на домашни любимци, които не спазват забраната, е от 100 до 500 лева. При повторно нарушение санкцията е до 1000 лева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.