Шоу: Хеликоптер заля „Градина“ с фалшиви пари с лика на Тодор Живков

0

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков разпореди проверка във връзка с хеликоптер, прелетял на опасно ниска височина над плаж „Градина“ в събота сутринта.

От получени сигнали и видеоматериали се вижда как хеликоптер лети изключително ниско над земята, а едновременно с това от него се показват хора, които и изхвърлят предмети по плажа. По информация на очевидци, полетът е извършен тази сутрин около 5.20 часа.

Министър Гвоздейков определи ситуацията като недопустима и разпореди да бъде направена пълна проверка на хеликоптера и оператора му. Съгласно изискванията, летателното средство трябва да лети на минимум 1000 фута или 300 метра над земята или сградите, което в този случай е видно, че не е спазено.

Другото нарушение е изхвърлянето на предмети от борда на летателното средство. Кадри от очевидци показват, че това са фалшиви банкноти с лика на Бай Тошо.

Първоначалната проверка на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ показва, че пилотът се казва Веселин Стоянов, а за конкретния полет няма издадено разрешение. По-късно в същия ден пилотът е информирал за полет от Приморско до Балчик, но за ранния полет не е дал никаква информация.

Предстои да бъде извършена обстойна проверка и ако бъдат установени нарушения, ще се разгледа отнемането на лиценза на пилота и на авиационния оператор.

Свидетели разказват, че хеликоптерът е кръжал близо 15 минути над залива. Преминал не само изключително ниско над хората, но и над лодка. От машината били изхвърлени хартии с лика на бивш управляващ на страната – Тодор Живков.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.