Скандалите в Народния театър не секват: Камен Донев излиза от „Животът е прекрасен“

0

Скандали продължават да тресат Народния театър. Ден след като стана ясно, че дългогодишният фотограф на културната институция напуска заради нови условия в договора, днес Камен Донев обяви, че вече няма да е част от една от най-успешните постановки.

Актьорът Камен Донев няма да участва повече в представлението на Народния театър „Иван Вазов“ „Животът е прекрасен“ заради „крайна нетърпимост към ситуацията в Народния театър и безобразното, арогантно поведение на директора на театъра“.

Актьор съобщи на страницата си във фейсбук, а над съобщението му стои заглавие „уведомление“ с едри букви.

Чашата преля, имам достойнство, пише Донев допълва, че се надява да се види с публиката си „при други обстоятелства и друго ръководство“.

Ето цялото съобщение на Камен Донев:    

Преди месец актьорът публикува снимка, от която е видно, че е допускан в театъра с пропуск „гост-посетител“.

Неприятностите за Донев с новото ръководство на „Иван Вазов“ започнаха след като взе страна в конфликта между директора Васил Василев и режисьора Александър Морфов, който се обяви против назначаването на пиара Велислава Кръстева, близка до ДПС. В резултат Морфов беше уволнен, а актьори и културни дейци, които го подкрепят, се обединиха в Движение за култура и излязоха на протест.

Актьорът и режисьор Камен Донев коментира, че атмосферата в Народния театър е, „меко казано, неблагоприятна“:

„Може би трябва да се каже, че е разрушителна. Този човек трябва да си тръгне оттам, защото е случаен. Той не е закърмен с театъра и нищо не разбира от това изкуство. Това е все едно да ме направят директор на БАН. И май аз ще се справя по-добре като директор на БАН от него като директор на Народния театър. В случая сме принудени да се занимаваме с един бездарник, той просто трябва да си замине, няма място там.“

В пост във Фейсбук той дори предизвика Василев на публичен бой, а публикацията бе подписана с „Камен Донев – евентуален бъдещ директор на Народен театър „Иван Вазов“ или министър на културата“.

По същото време в Софийския районен съд започна делото за обида и клевета, заведено от директора на Народен театър „Иван Вазов“ Васил Василев срещу актьора. Причината са „квалификации“, отправени от Донев към Василев в интервю.

„Животът е прекрасен“ е една от най-дълго играните и посещавани постановки на Народния театър. Неин режисьор е Александър Морфов. За превъплъщението си в Семьон Подсекалников Камен Донев е награден с Икар през 2013г. и АСКЕЕР през 2012г. за водеща мъжка роля. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.