Скандално! Осъдиха условно трол, заплашвал с убийство авторката на „Хари Потър“

0

Интернет трол, публикувал онлайн „смразяващи“ заплахи да убие авторката на „Хари Потър“ Джоан К. Роулинг и бившата британска депутатка от Лейбъристката партия Роузи Дъфийлд, бе осъден условно и се отърва от затвор, съобщи Пи Ей мидия/ДПА, цитирана от БТА.

Глен Мълън, на 31 години, публикува аудио записи на галски, в които заплашва да убие Дж. К. Роулинг „с голям чук“ и че „отива да види Роузи Дъфийлд в бара с голям пистолет“, стана ясно по време на съдебно заседание в Уестминстърския съд в Лондон във вторник.

Мълън бе идентифициран публично, че е пуснал онлайн аудио клиповете, от онлайн списание скоро, след като заплахите бяха публикувани в социалната мрежа Х през януари 2023 г., стана ясно още в съда.

Мъжът призна вината си по двете обвинения за изпращане на заплашителни съобщения на по-ранно съдебно заседание.

Съдия Пол Голдспринг каза, че действията на Мълън са част от „съвременния феномен“ на хора в социалните медии, които „се крият зад клавиатурите, за да заплашват, обиждат или тормозят хора публично“. Съдията наказа Мълън с две присъди по осем седмици затвор условно за период от две години. Мълън трябва да изпълни и 12 месеца дейности в полза на обществото, в които са включени 150 часа безвъзмезден общественополезен труд и 20 дни рехабилитационна програма. Той бе осъден да плати и разноски по делото в размер на общо 239 британски лири.

Никой няма право да отправя заплахи, нито лично, нито чрез социални медии, каза прокурорът Джон Моран.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.