Слави гневен във Фейсбук: Гнусна, цинична, отвратителна, омерзителна сглобка

0

Гнусна, цинична, отвратителна, омерзителна сглобка. Така Слави Трифонов коментира актуалните събития в парламента във фейсбук страницата си.

Сега ще ви кажа как се разпределят важните постове в държавата. Договорката, извинете, сглобката е следната – шеф на БНБ ще си остане Димитър Радев, това е кандидатурата на ГЕРБ, а подуправители ще бъдат Андрей Гюров от Продължаваме Промяната и Петър Чобанов от ДПС, срещу което ГЕРБ ще получат гласовете на ДПС и ПП-ДБ като подкрепа за техния кандидат. Тоест, както казва мъдрият български народ, „танто“ за „танто“. Едното „танто“- Димитър Радев срещу другото „танто“ – Гюров и Чобанов, написа лидерът на ИТН по повод избора на управител на БНБ. 

Защо ли е така? Ами защото така стават нещата. Ти – на мене, аз – на тебе. Само дето „ти – на мене, аз – на тебе“ го правят тези, дето се ненавиждаха. ГЕРБ и ДПС срещу Продължаваме Промяната и Демократична България. Извинете. ГЕРБ и ДПС заедно с Продължаваме Промяната и Демократична България, уточнява Трифонов. 

„Това коалиция ли е? Не. Това е гнусна, цинична, отвратителна, омерзителна сглобка. Сглобка в името на парите и властта.

Какво става, бе ПП, нали щяхте да търсите хора с качества, а не партийни другари? Нали щяхте да разграждате модела ГЕРБ-ДПС? Нали сте се нарекли Продължаваме Промяната. Каква промяна, бе? Вие сте, едно към едно, същите. И понеже, донякъде ви познавам, ще ви кажа, че според мен, вие сте по-алчни, по-нагли и за съжаление, по-некомпетентни от тия, заради които се самосъздадохте. Тоест, за да съм ясен, разликата между вас и ГЕРБ и ДПС е, че вие сте по-зле“, остро критикува Слави Трифонов. 

„Тъжно, но факт. А дали съм прав? Ще стане ясно. Но аз ще продължа да ви осветлявам. Дали се казваш Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов, Лорер, жена му на Лорер, чичо му на Лорер, цялата му рода на Лорер… няма значение.

Аз затова съм там – за да сте на светло!“, заявява в заключение Слави Трифонов. 

Това е трети пореден опит за избор на управител на БНБ след неуспешни процедури в 46-ото и 47-ото Народно събрание, а предходният парламент дори не започна такава. До сега са издигнати кандидатурите на д-р Любомир Христов – номинация на ПП „Възраждане“ (внесена на 28 юни т.г.);настоящият гуверньор Димитър Радев – предложен от ГЕРБ-СДС (5 юли);Николай Каварджиклиев – издигнат от „БСП за България“ (7 юли).

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.