Слави обясни защо ИТН са подкрепили Рая Назарян

0

Депутатите на Слави Трифонов са подкрепили кандидатурата на ГЕРБ-СДС – Рая Назарян, за председател на парламента, заради необходимостта да се задвижи конституционната процедура по връчването на мандатите за съставяне на кабинет. Това обясни с публикация във Фейсбук лидерът на ИТН, като повтори, че партията няма да подкрепи мандати на ГЕРБ-СДС или ДПС, а ще очаква третия. 

„Такава е ситуацията, че явно се налага да повтарям някои неща, защото има хора, журналисти и шарлатани, които нещо не разбират. Живеем в парламентарна държава и има парламент, който избира правителство, което управлява държавата. Така е дори и с нелепите поправки на Конституцията, осъществени от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Тоест, основният закон е такъв“, посочва Трифонов и уточнява:

„Първият мандат отива в спечелилата изборите политическа сила. Това е ГЕРБ. ИТН няма да подкрепи правителство с първия мандат на ГЕРБ. Вторият мандат отива в ДПС. ИТН няма да подкрепи правителство с втория мандат на ДПС. И ако президентът даде третия мандат на ИТН, ИТН ще предложи експертно правителство, което ще свърши определени неща за определено време. И ако другите партии в парламента не искат да се ходи на избори, ще подкрепят това правителство. И, за да се случи всичко това, трябва да има работещ парламент, с избран председател на парламента“.

Според Слави Трифонов всички интерпретации по темата са „или от хора, които не разбират, или от хора, които въобще не искат да има парламент и закони, или от хора, които им харесва да говорят глупости, или от шарлатани, които са лъжци, национални предатели, крадци и обикновени фалшификатори“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.