Слави се ожали във Фейсбук, че и СЕМ иска „да ги трича“

0

ТВ водещият предлага иронично заедно със сценаристите да бъдат изведени на площада, за да ги линчуват

След Комисията по дискриминация и Съветът за електронни медии се е заел да ни трича заради песничката за Лена. Това обяви в профила си във Фейсбук лидерът на партията „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

По думите му поредната проверка е започнала заради нарушаване на „добрите нрави“.

„Не знам как така са нарушени добрите нрави с една песничка по мотиви от действителен случай, с действителни лица и събития в една ер би енд би квартира“, пише още Трифонов.

„Песен за Лена“ беше пусната в социалните мрежи и партийната тв „7/8“ в началото на януари т.г. В нея главен герой е бившият началник на политическия кабинет на кабинета „Петков“ – Лена Бориславова. Видеото представлява комбинация от различни официални изяви на Бориславова. Ползвана е музиката от хитовата за 90-те чалга песен „Хищна Хиена“, а оригиналният текст е редактиран, че да засяга лично Бориславова. Тя вече заведе гражданско дело за обезщетение срещу „Седем-осми“ АД.

В иска си за 40 000 лв. бившият началник на политическия кабинет на кабинета „Петков“ обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи.

Ето и пълният текст на поста на лидера на ИТН без редакторска намеса:

След Комисията по дискриминация и СЕМ се е заел да ни трича заради песничката за Лена.

Защо? Защото „Седем-осми Ти Ви“ е пуснала въпросната песничка и е нарушила, цитирам – „добрите нрави“.

Не знам как така са нарушени добрите нрави с една песничка по мотиви от действителен случай, с действителни лица и събития в една ер би енд би квартира.

Ако питате мен, „добрите нрави“ са нарушени от двамата герои в песничката. Защото семейните ценности и вярността към съпруга и годеник са част от добрите нрави. Поне в нашето общество. За Канада – не знам.

Та, СЕМ ще иска да наложи глоба на „Седем-осми Ти Ви“ заради нарушаване на добрите нрави, в размер от 3 до 20 хиляди лева.

Защо? Защото гледаме от „грешния ъгъл“.

И представяте ли си какви сме грешници да гледаме от „грешния ъгъл“? Ще ни глобяват с до 20 хиляди лева. Спомням си, че имаше един швед, който нарита една камериерка в Слънчев бряг и съдът му наложи глоба от 4500 лева. Която той даже и не плати. Явно за СЕМ ние сме по-големи престъпници и от тоя швед.

Вече почва да ми писва от целия тоя фарс с тая песничка. Затова вече в главата ми се върти следната идея – да поканим СЕМ, Комисията по дискриминация, „Българския център за джендър изследвания“, от чийто представител е пусната жалбата срещу нас в Комисията по дискриминация, да застанем със сценаристите пред тях на площада и да бъдем публично линчувани. С камъни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.