След като не откриха Петьо Еврото, му треснаха задочно обвинение

0

Софийска районна прокуратура е повдигнала обвинение срещу бившия шеф на Столичното следствие Петьо Петров, известен като Пепи Еврото. Привличането към наказателна отговорност е задочно, защото Еврото не е бил открит по време на съвместната акция на СРП и ГДБОП, проведена във вторник на няколко адреса в столицата.

Досъдебното производство е образувано за това, че от 2018 г. до 29.05.2023 г. в София, различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като за това е употребено заплашване, както и за това, че за посочения период без надлежно разрешение, което се изисква по закон, е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, съобщават от Софийска районна прокуратура.

„По досъдебното производство към наказателна отговорност е привлечен П.П., но постановлението за привличане към момента не му е предявено, тъй като въпреки проведените оперативно-издирвателни мероприятия, местонахождението му не е установено. Обвиняемият е обявен за общодържавно издирване“, потвърдиха още от обвинението.

От СРП уточняват, че до момента, в хода на разследването са извършени множество действия – разпитани са свидетели и са извършени претърсвания и изземвания на различни адреси на територията на София. Предстои назначаване и изготвяне на множество експертизи, както и разпити на още свидетели.

Разследването по случая продължава, а в случай, че в хода на досъдебното производство се съберат доказателства за друго извършено престъпление, обвинението ще бъде прецизирано и ще се прецени налице ли са основания за привличане към наказателна отговорност на други лица, гласи официалната информация.

Припомняме, че малко преди да даде пресконференция по случая „Осемте джуджета“, приближен на бившия следовател беше арестуван пред БТА. Кристиян Христов, който е близък на семейството на Петров, е бил задържан с прокурорско постановление.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.