След смъртта на Халина Хъчинс: 18 месеца затвор за оръжейничката на „Ръжда“

0

Отговарящата за оръжията на снимачната площадка на филма „Ръжда“ Хана Гутиерес-Рийд бе осъдена на 18 месеца затвор за фаталната стрелба, в която актьорът Алек Болдуин застреля операторката Халина Хъчинс, предаде БТА.

Максималната присъда бе постановена по време на изслушване в началото на седмицата, на което разплакани членове на семейството й изказаха призиви за справедливост и въвеждане на по-голяма отговорност на снимачните площадки.

Присъдата срещу Хана бе произнесена от съда в щата Ню Мексико. Мери Сомър заяви, че по-малка присъда не би била подходяща, като се има предвид, че непредпазливостта на 26-годишната Гутиерес е равносилна на тежко престъпление.

„Вие отговаряхте за оръжията, тази, която стоеше между безопасното оръжие и оръжието, което може да убие човек“, каза съдията на подсъдимата. „Вие сама превърнахте безопасното в смъртоносно оръжие. Ако не бяхте вие, г-жа Хътчинс щеше да е жива, един съпруг щеше да има жена, а едно малко момче – майка.“

Припомняме, че още през месец март оръжейничката бе призната за виновна в убийство по невнимание на операторката Халина Хътчинс. Тя неуспешно пледира за по-лека присъда, като заяви пред съдията, че не е „чудовището, за което я смятат хората“ и се е опитала да направи всичко възможно, за да помогне на ранената, но не е имала времето и ресурсите.

До фаталната стрелба се стигна, след като Алек Болдуин насочи пистолет към Хъчинс по време на репетиция за сцена от филма.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.