След трудни разговори: Джъстин Трюдо и Софи се развеждат

0

Един от най-одобряваните политици в света – премиерът на Канада Джъстин Трюдо, и съпругата му Софи се развеждат, обяви министър-председателят в профила си в Инстаграм. По думите му двамата са взели това решение след „много смислени и трудни разговори“. 

„Както винаги, ние оставаме близки, с дълбока любов и уважение един към друг и към всичко, което сме изградили и ще продължим да изграждаме“, пише Трюдо и моли тяхната поверителност да бъде уважена заради благополучието на децата им.

Съпругата на премиера Софи Грегоар-Трюдо, която е с три години по-млада, излезе с подобна публикация в същата социална мрежа.

От канцеларията на канадския премиер потвърдиха, че двойката е подписала съответното правно споразумение, съобщи Ройтерс.

Припомняме, че Джъстин и Софи се срещат през 2002 г., когато Трюдо се завръща в Монреал след няколко години като преподавател във Ванкувър. Те се ожениха през май 2005 г. и имат три деца – Ксавие, Ела-Грейс и Хедриън, предава CNN.

След като Джъстин Трюдо стана министър-председател на Канада в края на 2015 г., често бе придружаван от съпругата си на светски събития и посещения в чужбина, отбелязва Ройтерс.

През последните години обаче Софи Грегоар-Трюдо рядко бе виждана редом до мъжа си. Двамата все пак пътуваха до Лондон през май за коронацията на британския крал Чарлз Трети, а преди това заедно посрещнаха президента на САЩ Джо Байдън по време на посещението му в Канада в края на март.

Семейство Трюдо и семейство Байдън. Снимка: Инстаграм
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.