СНИМКА: Депутатка заведе сина си на работа в пленарната зала

0

Народната представителка от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова се оплака, че в новата парламентарна сграда народните представители не могат да ходят на работа с децата си и това трябва да се промени.

Тази сутрин се наложило тя да отиде на работа със сина си и на входа охраната я информирала, че деца вече не се допускат. Въпреки това, след разговор с главния секретар, детето било допуснато. Според депутатката не е редно през 2023 година „все още трябва да молиш по телефона да идеш на работа с детето си“.

Снимка: Фейсбук

„Тук не става въпрос за някакви капризи, нито в залата за работа да тичат деца и да хвърлят сладоледи. Тук иде реч, че понякога се налага да вземеш детето на работа и всеки, който е имал деца, го е правил. Аз самата съм ходила в Народната опера с майка ми и не съм излизала на сцената, просто седях в съблекалнята, докато тя работи. Ходила съм с баща ми в транжорната и съм седяла в стаята му“, пише във Фейсбук Белобрадова.

„Ще се допитам официално до председателя на Народното събрание мога ли, като нормален човек, да ида на работа с детето понякога или не мога. Ако не мога, ще се наложи това да се промени“, добавя тя.

В поста си тя припомня и приоритетите в работата на НС през новия сезон –  конституционна реформа, влизане в Шенген, влизане в Еврозоната, изработване на законодателството по плана за възстановяване и устойчивост, модернизиране на армията. Нейните лични приоритети като депутат са реална реформа в образованието, оптимизиране на социалната система и реално взаимодействие между МОН, МТСП и МЗ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.