Софтуерен проблем на Централна гара в София доведе до закъснения и отмяна на влакове

0

Софтуерен проблем във временната маршрутно-компютърна централизация на Централна гара София предизвика закъснения в графика на движение на влаковете снощи.

Вчера в 19:10 часа е възникнал проблем в осигурителната техника на Централна гара, който е отстранен в 22:30 часа. По тази причина са отменени редица влакове, а други са имали закъснение в порядъка от 40 до 120 минути, съобщиха от НКЖИ.

Оттам посочват още, че при възникването на техническия отказ своевременно са информирани превозните бригади на влизащите в гарата влакове, за да могат пътниците да се информират и да преценят дали да потърсят алтернативен транспорт от гарите Искър и Подуяне или да изчакат отстраняването на проблема и пристигането на Централна гара.

По гласовата уредба е съобщавано за закъсненията и очакванията като време за нормализиране на движението, посочват от НКЖИ.

„Инсталацията нямаше ток от 19:10 часа до 21:50 часа. Нямаше ток в инсталацията. Като няма ток у вас какво правите? Влаковете сме ги изкарали – да се качват. Повреда в инсталацията – нищо не мога да направя. Има си горе директори, началници“, коментира по-рано дежурният ръководител на смяната в БДЖ пред bTV.

„Обясниха, че се правил някакъв ремонт, нещо се било развалило“, каза един от пристигналите пътници след голямото закъснение.

„Просто не е нормално в XXI век да е толкова неразвит ЖП транспортът“, коментира друг потърпевш.

От 7 май модернизацията на Централна гара София навлезе в нов етап и започна демонтирането на седем коловоза и контактна мрежа.

В района на гарата се извършват активни строителни дейности с тежка механизация. Причините за софтуерния отказ се изясняват от производителя на временната централизация.

Движението на влаковете на Централната гара в София от сутринта е с нормално разписание.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.