Спасили на косъм Шарън Стоун от мозъчен кръвоизлив

0

В ново интервю за британския Vogue Шарън Стоун отново говори за инсулта, който е получила през 2001 г., в резултат на който е имала мозъчен кръвоизлив в продължение на девет дни.

Според актрисата първоначално лекарите не са виждали нужда от спешна медицинска помощ и почти са я изпратили вкъщи без лечение, въпреки че е имала непоносимо главоболие. „По време на първата ангиограма не откриха нищо и решиха, че симулирам“, спомня си Шарън.

За щастие по това време с нея в болницата бил неин близък приятел, който убедил лекарите да направят друго изследване. Те се съгласили и разбрали, че Шарън е получила мозъчен кръвоизлив, причинен от спукана гръбначна артерия. „Щях да умра, ако ме бяха изпратили у дома“, каза актрисата и добави: „Чрез това преживяване разбрах, че в мъжете лекари често не се вслушват какво им казват жените“, предаде БГНЕС

Лечението на Шарън беше трудно, то й отне много време, за да се възстанови: „Кървях толкова много в субарахноидалната област (главата, шията и гръбначния стълб – ред.), че дясната страна на лицето ми увисна надолу, левият ми крак се влачеше по пода, а аз заеквах толкова лошо.“ Досега актрисата ежедневно приема лекарства срещу заекване и срещу проблеми с мозъчното кръвообращение.

„През първите две години усетих и тези странни възли, подобни на кокалчетата, които се появяват по цялата ми глава. Беше толкова болезнено, имах чувството, че ме бият“, каза Стоун.

Заради заболяването си тя получи увреждане, което криеше дълго време. Сега Стоун е член на борда на директорите на Неврологичната фондация „Бароу“ в САЩ, която лекува „опустошителни заболявания на мозъка и гръбначния стълб“. По-рано стана известно, че Шарън Стоун е преследвана от ветеран от спецчастите, който нарича себе си баща на мъртвото й дете. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.