Стачка на сценаристите в Холивуд отмени наградите „Тони“

0

Стачката на сценаристите в Холивуд доведе до възможност за отмяна на церемонията по връчване на театралните награди „Тони“, съобщи Асошиейтед Прес. Според източник на информационната агенция Комитетът по връчване на наградите и телевизионният канал Си Би Ес са отменили плановете си за шоу на живо, допълва БТА.

Решението е взето, след като Гилдията на сценаристите отхвърли искане, което би позволило на продуцентите на наградите да организират церемония на живо в Ню Йорк без присъствието на стачкуващи на мястото на провеждане.

Решението за отмяна на церемонията идва на фона на опитите на много театри и постановки да върнат позициите си след пандемията от КОВИД-19.

Работещите в театрите членуват в различни синдикати, но телевизията, която от дълги години излъчва наградите „Тони – Си Би Ес, е част от Алианса на филмовите и телевизионни продуценти, срещу която протестира Гилдията на сценаристите.

Представители на гилдията не бяха открити за коментар.

Представители на наградите „Тони“ също не бяха открити за коментар.

Церемонията по връчване на театралните награди е престижно събитие за телевизията, но е още по-важно за продуцентите на Бродуей. Театралните среди разчитат на излъчването в национален ефир, за да рекламират своите представления. В понеделник предстои среща между комитета на театралните награди „Тони“ и телевизия Си Би Ес, за да се вземе решение дали церемонията ще бъде отложена до края на стачката, или ще бъде излъчено шоу, състоящо се от отделни предварително записани сегменти.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.