Ще съдят Ед Шийран за плагиатство

0

Британският певец и автор на песни Ед Шийран отново се изправя пред съда по дело за плагиатство, съобщават световните осведомителни агенции.

Съд в Ню Йорк определи състава на съдебните заседатели по делото за нарушаване на авторските права, заведено от роднините на Ед Таусенд, съавтор на американския певец Марвин Гей.

Семейството на Таунсенд, който е съавтор на „Let’s Get it On“ на Гей, твърди, че между соул класиката и парчето на Шийран има „поразителни прилики“.

Британският певец, който печели „Грами“ с хитовото си парче от 2014 г., отрича да е копирал песента.

В. „Ню Йорк пост“ съобщава, че съдът вече е одобрил съдебните заседатели по делото, след като се е наложило да отхвърли неколцина заради подозрения, че симпатизират на Ед Шийран.

Изданието припомня, че и двете страни вече са печелили подобни дела. Семейството на Таунсенд осъди Фарел Уилямс за 5,3 милиона долара заради сходство между хита му „Blurred Lines“ и песента „Got to Give it Up“ на Марвин Гей.

Шийран, който през 2021 г. беше обявен за най-слушания изпълнител във Великобритания, е носител на редица престижни музикални награди, сред които „Грами“ и БРИТ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.