Стивън Сегал стана за смях: Путин му връчи орден

0

Президентът на Русия Владимир Путин награди американския актьор Стивън Сегал с орден на Дружбата, предадоха ТАСС и БТА, цитирайки указ на руския държавен глава. Отличието се присъжда на американския актьор, специален представител на руското външно министерство за руско-американските хуманитарни връзки, за големия му принос в развитието на международното културно и хуманитарно сътрудничество“, се казва в указа.

Американският актьор се води в Русия като „специален представител на руското външно министерство за хуманитарните връзки със САЩ и Япония“ и е член на партията „Справедлива Русия – За истината“.

Стивън Сегал е една от най-популярните екшън звезди през 80-те и 90-те години на миналия век, познат с ролите си във филми като „Труден за убиване“ и „Под обсада“, който неведнъж е засвидетелствал подкрепата си за Владимир Путин. Той получи руско гражданство през 2016 г., а паспортът му беше връчен лично от държавния глава на Русия на среща, предавана по телевизията.

Орденът на Дружбата е държавно отличие на Руската федерация. Учреден е с указ на президента Руската Федерация на 2 март 1994 г.

Предшественик на ордена по съветско време е Орденът за дружба на народите, учреден през 1972 г.

Орденът на дружбата се връчва на граждани на Руската федерация, както и на граждани на чужди държави за особени заслуги в укрепването на мира, дружбата, сътрудничеството и взаимното разбирателство между народите; за плодотворна дейност в областта на сближаването и взаимното обогатяване на културите на народите и националностите, активни усилия за запазване, обогатяване и популяризиране на културното и историческото наследство на Руската федерация. Както и за успехи в промишлеността, селското стопанство и други сектори на икономиката. Продуктивни дейности в развитието на науката, образованието, здравеопазването и културата и др.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.