СТРАХОВИТО! НАСА показа как точно изглежда замърсяването на Земята

0

Страховита анимация на НАСА показва приливите и отливите на атмосферните емисии на въглероден диоксид по целия свят. От космическата агенция допълват, че ако можехме да го видим, то замърсяването на планетата с СО2 щеше да изглежда така.

Въпреки че за никого не е тайна, че атмосферата ни гъмжи от парникови газове, не е лесно да разберем напълно значението им. Това важи особено много, ако не можем да видим вредните емисии с очите си.

Въглеродният диоксид (CO2) е най-разпространеният парников газ, който предизвиква глобалното изменение на климата„, пишат от НАСА. „Въпреки това, увеличаването му в атмосферата би било още по-бързо без поглъщателите на въглерод в земята и океана. Те колективно абсорбират около половината от човешките емисии всяка година.“

Във визуализацията източниците на въглерод на Земята са изобразени като гъст, смог с токсичен оранжев цвят, докато горящата биомаса е ръждивочервена.

Обратно, въглеродните абсорбатори пулсират в зелено, докато поглъщат излишния CO2, докато пренасяните от океана въглеродни поглъщателите пулсират в синьо.

Високо индустриализирани страни като Канада, САЩ, Китай, Саудитска Арабия, както и Европа, отделят огромни количества вреден на вид въглерод.

Дъждовните гори, джунглите, тревистите равнини и други въглеродни абсорбатори на южното полукълбо на Земята, от друга страна, могат да се видят как отблъскват въглерода, докато пулсират в зелено и синьо.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.