Страшна трагедия! Актьорът Дейвид Славчев, който влезе с гранатомет във Външно, си отиде само на 51

0

Тъжна вест разтърси актьорските среди! Актьорът и директор на Драматичния театър във Видин Дейвид Славчев почина след дълго боледуване на 51-годишна възраст, съобщиха неговите близки, цитирани от Нова тв.

Семейството изказва искрени благодарности към екипа на проф. Николай Габровски от „Пирогов“ за грижите, положени през последните 7 месеца за Дейвид.

Дейвид е роден на 14 юли 1971 година в София. Майка му Уляна Стойчева и вуйчо му Вихър Стойчев са актьори в Младежкия театър и той прави първата си театрална роля на неговата сцена, когато е едва на 8 години в пиесата „Не събуждайте госпожата“ от Фридрих Дюренман, но с това слага и началото на участията си и в други постановки на театъра и на покани от „Детска редакция“ на БНТ, където участва в продължение на осем години в телевизионни предавания, филми и сериали.

През същите години посещава театралната школа на „Сълза и смях“ с ръководител Бончо Урумов и пантомимната школа на Милчо Милчев. Средното си образование завършва в софийска гимназия с усилено изучаване на английски език, а през 1991 г. е приет в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов и още като студент е ангажиран от Леон Даниел в спектакли на Младежкия театър.

След дипломирането си в продължение на 5 години Дейвид Славчев играе в Софийския пътуващ театър, но през 2000 г. е поканен от режисьора Андрей Аврамов за щатен актьор в Младежкия театър. Играе в главните роли в „Ян Бибиян“ от Елин Пелин“ и „Пеперудите са свободни“ от Леополд Герш, както и в „Пипи Дългото чорапче“ по Астрид Лингдгрен, „Френският квартал“ от Тенеси Уилямс и други постановки. Следват роли предимно в чужди, но и в няколко български филма, участието му в първото предаване със скрита камера по БНТ 1 „Пирон“, заедно с Влади Въргала, Август Попов и др. Зрителите го познават добре и в превъплъщението му на репортер, част от екипа на предаването „Господари на ефира“. Именно в тази си роля през 2004 г. Дейвид успя да влезе с гранатомет в сградата на Министерството на външните работи, за да покаже слабите мерки за сигурност.

През 2018 г., след спечелен конкурс, актьорът става директор на Видинския драматичен театър.

Екипът ни изказва съболезнования на семейството и близките на Дейвид Славчев!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.