Свекървата разтревожена за Корнелия Нинова

0

„Притеснявам се за Корнелия като за моя собствена дъщеря. Тревожа се за нея. Тя е много добър човек и снаха. Все гледа да помогне на хората и мисли първо за благото на другите, а чак после за себе си“, заяви пред „Ретро“ свекървата на доскорошната лидерка на БСП Дафина Нинова.

Корнелия Нинова преди дни обяви, че подава оставка от председателския пост в партията. Причината: „катастрофалният резултат“ на социалистите на изборите на 9 юни. Тя обаче не отговори на въпрос дали ще се кандидатира отново за поста, което е знак, че Нинова може би не възнамерява да се отказва от управлението на „Позитано“ 20. Индикатор за това може да е фактът, че шефката на левицата категорично не възнамерява да напуска Народното събрание.

„Оставката на Корнелия си е нейна работа, не ѝ се бъркам. Тя е достатъчно умна, че да ѝ давам акъл. Аз харесвам БСП и съм била член на партията. Това е най-добрата народна партия, обаче сега времената се измениха, младите се измениха и тези неща не могат да не ме вълнуват, но предпочитам да наблюдавам отстрани и да не се бъркам в политиката“, категорична е Дафина.

Досега Нинова е подавала два пъти оставка. За последно това стана през 2021 г., като след това конгресът на партията дори не стигна до гласуването на оставката. Нинова демонстрира, че иска да напусне поста си и след евроизборите през 2019 г. Тогава тя първо обяви, че подава оставка, но след това се отказа.

„Искам само децата ми да са живи и здрави. Снаха ми и синът ми са много заети, но винаги намират време да дойдат да ме видят как съм. Често идват в Мизия. Преди няколко месеца паднах от стола и идваха почти всяка седмица. След падането се обадиха и старите ми травми – преди се наложи да сменям става и краката и коленете ме болят, но не се оплаквам. Доволна съм, че съм подвижна и не съм на легло, ходя си по двора, а като ме заболи, пия хапчета. Внукът ми Рафаел също идва да ме види, но много рядко, той живее в Америка. По-често се чуваме по телефона, но това са модерните времена“, сподели Дафина.

84-годишната жена разказа, че се радва на това, че за годините си е добре. Спряла е да ходи в пенсионерския клуб, който доскоро посещаваше, но приятелките ѝ не я забравят и всеки ден идват да я виждат. Не я забравя и родната майка на Корнелия Нинова – Маргарита, която живее наблизо и също често я посещава.

„Спрях да ходя в пенсионерския клуб, защото остарях! Болят ме краката, а клубът е далечко и се отказах. По-младите пенсионери да ходят. Вкъщи идват моите две-три приятелки през деня да ме виждат. С майката на Корнелия се чуваме и се виждаме постоянно. Тя идва при мен, защото е по-млада. Така че определено не ми е скучно, разказа Дафина.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.