Светът тъгува за Василис Карас

0

Легендарният певец Василис Карас, наричан от почитателите си от целия свят Човека-глас, си отиде на 70-годишна възраст, съобщиха гръцките медии. 

Един от най-обичаните и емблематични изпълнители от южната ни съседка се бори дълги години с онкологично заболяване. Той е издъхнал днес малко след 17 часа вчера в болница в Солун, където е бил хоспитализиран.

Василис Карас е роден на 12 ноември 1953 г. в Кокинохори, Гърция. Той е сред най-слушаните и обичани изпълнители и у нас, с характерен, дълбок глас, силна емоционалност и неподправено сценично присъствие. 

Радва се на любовта на три поколения фенове. Изключително продуктивен през годините, почти всеки негов албум става златен и платинен. Не престава да създава песни, а повечето от тях се превръщат в хитове.

Има издадени над 40 албума, припомня БНР. Изнасял е концерти в различни краища на света – Северна Америка, Европа, Азия, Австралия.   

Пълнил е неведнъж зала „Арена Армеец“ в София, а при един от последните си концерти у нас сподели, че много обича да идва в България, където има много приятели.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.