Класираха тъмнокожата „Кралица Клеопатра“ за най-нехаресван сериал за всички времена

0

Тъмнокожа актриса представя прочутата египетска владетелка Клеопатра в чисто нов минисериал, амбициозно обявен като „документален“.

Поредицата на Netflix „Кралица Клеопатра“, която се сблъска челно с остри реакции още преди изобщо да тръгне в ефир, е най-нехаресваното от зрителите тв шоу в историята. Това е така според статистиката на създадения през 1998 г. сайт Rotten Tomatoes, който измерва в проценти одобрението на критиката и публиката.

Откакто сайтът съществува, не е имало сериал с по-лоша оценка от аудиторията.

„Кралица Клеопатра“ е положително оценен от 2% от гласувалите над 5000 души (първоначалната му оценка беше дори 1%). Не е много по-добър и приемът му от критиците – той има 10% рейтинг, или от един от десет отзива е положителен. 

В IMDB пък, където са гласували над 55 хиляди души, рейтингът му също е най-ниското възможно 1/10. Сериалът излезе в платформата на 10 май. Въпреки че в премиерната си седмица той е сред 10-те най-гледани продукции в Netflix, очевидно повечето зрители са останали разочаровани.

Документалната драма „Кралица Клеопатра“ проследява живота на последната владетелка на Египет чрез възстановки и интервюта. Още преди да бъде пуснат на екран, сериалът бе критикуван за избора на цветнокожата актриса Адел Джеймс за ролята на Клеопатра. Според мнозина, особено египтяни, това е „фалшифициране на историята“ и „невярно представяне“. 

Египетският адвокат Махмул ал-Семари дори попаде жалба, в която изисква прокуратурата да вземе „необходимите законови мерки“ за спиране на достъпа до услугите на Netflix в Египет, защото сериалът „цели да изтрие египетската идентичност. 

В края на миналата седмица Адел Джеймс се опита да защити участието си в интервю: „Да, не знаем откъде е майка й, нито баба й по бащина линия, но филмът е толкова повече от расов въпрос.“ 

Критиците и зрителите на „Кралица Клеопатра“ изтъкват, че слабостите му не са само в кастинга. „Неравна любителска възстановка на „Игра на тронове“, преплетена с изказвания за учени, за които никога не сте чували“, пише Камила Лонг, топ критик в Rotten Tomatoes.

„Това не е документален сериал, а фентъзи. Ужасна актьорска игра и сценарий“, коментира потребител. „Информацията, често невярна – както изглежда, е също много скучна, и цялостно усещането е за суха сапунена опера“, безмилостен е Пол Таси във Forbes.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.