Тъжна картинка: Ал Йо пак става евродепутат

0

След като от СДС обявиха, че ще настояват за свой министър след ротацията, ако кабинетът е политически, днес стана ясно и кои министерски кресла ще искат. Пред NOVA NEWS лидерът на СДС Румен Христов каза, че биха могли да предложат министри на земеделието и на икономиката.

Относно предстоящите избори за Европейския парламент, той заяви, че ще имат предложения и за кандидати в евролистата и изтъкна, че корпулентният евродепутат Александър Йорданов отново е тяхна номинация…

По повод вчерашното изказване на вицепрезидента Илияна Йотова, че атаките срещу президента Румен Радев се дължат на отказа му да участва в „сглобката“, лидерът на СДС изтъкна разликите между държавния глава и управляващата коалиция.

„Аз не съм чувал за предложения. Може ли да си помислим, че президентът Румен Радев ще участва по някакъв начин в „сглобката“? Първо, правомощията му по Конституция не позволяват това, и второ – ние сме на диаметрално противоположни позиции“, каза Христов.

Той описа ситуацията като „война между институциите“, не толкова между личности.

Относно твърденията, че около президента се задава алтернативна политическа сила, Христов смята, че това би била „поредната проруска партия, която ще се бори за проруския електорат в България“.

„Евроатлантическото мнозинство, проевропейските хора и мнозинството в парламента сме достатъчни, за да вървим по пътя, избран преди много години“, категоричен е Христов.

На въпрос за „касичките“ в президентството той каза: „Няма дим без огън. Имаше сигнали за натиск върху бизнеса по време на служебните правителства“. Христов очаква проверките на прокуратурата да изяснят дали има нередности.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.