Тъжни новини от Холивуд: Брус Уилис страда от страшна нелечима болест

0

Американският актьор Брус Уилис страда от нелечима форма на деменция, предадоха световните агенции и БТА, като се позоваха на нова медицинска диагноза, поставена на 67-годишната кинозвезда.

Първоначално бе съобщено, че Уилис страда от афазия, проблем с говора, причинен от мозъчни лезии. „Но от миналата година болестта на Брус напреднала и сега имаме по-точна диагноза – фронтално-темпорална деменция“, обясниха близките на актьора в изявление.

„За жалост трудностите при общуването са само симптом на заболяването, от което страда Брус“, допълва семейството и добавя, че e облекчено, че поне има точна диагноза на състоянието на актьора.

Фронтално-темпоралната деменция е нервнодегенеративна болест, наподобяваща на Алцхаймер. Засегнатите от нея хора могат да имат нарушения на паметта, промяна в поведението или трудности в говора или придвижването.

„Днес не съществува никакво лечение за това заболяване – една реалност, която ние се надяваме, че може да се промени в идните години“, подчертават близките на Брус Уилис в изявлението си.

„С хода на развитието на състоянието на Брус ние се надяваме, че медиите ще се постараят да привлекат вниманието върху тази болест, която се нуждае от много изследвания и запознаване на обществеността с нея“, се казва още в текста. 

Изявлението е подписано от съпругата на Уилис – Ема Хеминг Уилис, от бившата му съпруга Деми Мур и от децата на актьора – Ръмър, Скаут, Талула, Мейбъл и Ивлин.

Според някои американски специалисти фронтално-темпоралната деменция най-често се появява при пациенти на възраст между 40 и 65 години и е една пета от случаите на деменция.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.