Ти да видиш! Музикантът Васил Гюров показа енциклопедични знания в „Стани богат“, не трябваше да се отказва!

0

Музикантът от „Ревю“ Васил Гюров показа на България как се играе за добра кауза в „Стани богат“ и спечели 20 000 лв. за ремонта на „Студентския дом“ в София!

Васо показа енциклопедични знания в различни сфери, отличен нюх и завидно самообладание за да отговори правилно на цели 12 въпроса в шоуто.

Гюров се отказа на въпрос за 30 000 лв., който беше свързан със събитие, случило се през много далечната 1664 година. „Към кой университет през 1664 г. е създадена академичната длъжност Лукасов професор по математика“. Разкриването на тази загадка щеше да изведе Васил на кота 30 000 лв., но той предпочете да се откаже. Извън играта китаристът на група „Ревю“ позна верният отговор: Кеймбридж. Останалите три възможности бяха Оксфорд, Харвард и Принстън.

Преди това Гюров се справи с трудно препятствие, благодарение на сина си Александър. Сашо се включи като жокер за баща си на въпроса: „Музиката на кой композитор използва Стенли Кубрик за началните и финални кадри във филма си: „2001: Космическа одисея“?

Верният отговор – Рихард Щраус беше даден сред вариантите: Вагнер, Бах и Чайковски.

Участието на Васил Гюров беше излъчено в две поредни вечери. В първата музикантът спечели 3000 лв., преди сирената за край да удари.

Финалният въпрос, на който Гюров отговори преди да изтече времето, бе на спортна тематика: В кой от спортовете България никога не е печелила медал от олимпийски игри?

Възможните отговори бяха: тенис, карате, ски бягане и фигурно пързаляне. Гюров започна да разсъждава и показа завидни знания в специфичната материя. Той маркира фигурно пързаляне, което се оказа верния отговор. След това продължи без грешка, преди да се откаже с 20 000 лв. за своята благотворителна кауза, пише „България Днес“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.