Топ курортът „Мальовица” стана зимна столица на алпийските спортове (СНИМКИ)

0

В два поредни дни – на 15 и 16 март, в топ курорта „Мальовица” се проведоха ски състезания за малки и по-възрастни спортисти. На 15 март курортът прие стартовете по ски алпийски дисциплини – Гигантски слалом за деца от U8, U10 и U12 за „Купа Чамкория“. Те бяха част от календара на Българска федерация по ски.

По отлично подготвената писта „Ръждавица” в драматична битка се впуснаха над 230 млади скиори от цялата страна. Най-малките спортисти бяха на възраст до 8 г.

Интересът към събитието беше голям и стотици хора наблюдаваха състезанието и бурно окуражаваха своите любимци. На специална церемония на Меча поляна победителите в различните възрастови групи бяха наградени с купи, медали и подаръци от кмета на Община Самоков Ангел Джоргов и организаторите от „Мальовица” ски и спортен клуб „Чамкория“. Тазгодишните победители са Дария Кирилова, Андрей Замфиров, Никол Иванова, Филип Зарев, Михаела Михайлова и Рони Муса.

Ден по-късно, на 16 март, отново в супер курорта „Мальовица” се проведе и държавното първенство по ски-алпинизъм за „Купа Мальовица” 2024. По време на 30-ата купа бяха излъчени шампионите в дисциплината „Отборно“. Участниците в състезанието трябваше да преминат по предварително подготвен и маркиран маршрут в планината. Спортистите имаха по няколко изкачвания, спускания и елементи от алпийското катерене.

В почивния съботен ден, по време на награждаването, отново редица официални лица уважиха с присъствието си финала на оспорваното състезание.

Организацията и на две надпревари бе на високо професионално ниво, а климатичните условия и снежната покривка – перфектни. От красивия курортен комплекс „Мальовица” изразиха надежда, че зимният сезон ще продължи по-дълго от обичайното. Организаторите коментираха, че подобен тип състезания трябва да станат част от обща национална политика, която да стимулира още повече деца да практикуват зимни спортове. За най-малките подобен тип събития са много повече от обикновено състезание.

Благодарение на малките и големи участници, които със своето добро настроение заразиха публиката, двете състезания се превърнаха в един истински празник.

След двете състезания домакините от ски курорта „Мальовица“ любезно поканиха всички зрители да прекарат целия уикенд в комплекса, наслаждавайки се на прекрасната природа на Рила планина и отлично обработените писти.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.