Треснаха адска глоба на легенда от Формула 1, обидил тежко Люис Хамилтън

0

Нелсън Пикет, бразилската легенда във Формула 1, бе глобен от съд в родината му със сума, която отговаря на около 960 000 долара.

70-годишният трикратен шампион в най-елитното състезание на моторните спортове, обиди тежко Люис Хамилтън в скандално интервю преди година и половина, а извиненията, които последваха, не спасиха Пикет от съдебни действия.

Всъщност, те не дойдоха от самия седемкратен шампион от Великобритания, а от организация за човешките права, както и група, бранеща правата на LGBT общността в Бразилия.

Възмутени от намеците на Нелсън за расовата принадлежност на Люис, както и за думите му, че „Хамилтън има странни разбирания за живота и сексуална ориентация“, двете организации сезираха съда.

Исканията им бяха за условна присъда и глоба от 10 милиона реала, което е близо 2 милиона долара.

Решението днес обаче е за 5 милиона бразилски реала глоба на Пикет.

Самият Хамилтън реагира на онова интервю спокойно и не пожела да завежда дела срещу човека, който го охули.

В отговор Люис каза просто, че във Формула 1 продължава да има хора с изключително архаично мислене, които изглежда живеят още в миналия век.

Организацията Ф1 също проведе разследване, след като бразилската легенда дори бе почетен член на управата по това време. Вече не е, след като сам реши да се оттегли.

Интервюто на Пикет тогава дойде след инцидент на пистата между Хамилтън и Макс Верстапен по време на Гран при на Великобритания от сезон 2021 г. И не е случайно, че атаката бе от бразилеца, защото неговата най-малка дъщеря по онова време бе гадже на Макс.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.