Удобна жертва: Червения пират си признал всичко… Психично болен е

0

След заплахите от Червения пират бяха предприети действия по задържането му. Разбрахме как се движи и къде ходи. Там се оказа, че има безплатен интернет. Той е ползвал публично достъпни мейли. Вчера се сдобихме с информация къде е и го задържахме. Това разказа шефът на Националната полиция Атанас Илков.

В четвъртък бе задържан удобната жертва Илко Захариев, подписвал се като Червения пират. Той изпращал заплашителни мейли до редица публични личности.

Мъжът, естествено, си признал всичко, само дето е психично болен. Следял новините и така решавал на кого да пише. Илко води скитнически начин на живот.

В Захариев били открити телефоните, от които писал заканите. Той ползвал 15 мейла, за да сипе заплахите. Писал до Мария Габриел, която е вицепремиерката и външна министърка, шефовете на СДВР и НАП Любомир Николов и Румен Спецов, както и други.

Писал и преди месеци, когато отново бил задържан. Мейли те са с идентичен текст, съдържали обиди, а накрая пишело, че има пистолет, обясни шефът на дирекция „Киберпрестъпност“ в ГДБОП Владимир Димитров.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.