Украински активисти отровиха руски офицери с цианкалий и пестициди

0

Активисти на украинската съпротива в окупирания от руснаците Мариупол отровиха руски офицери – двама са починали, а 15 са в болница, съобщи съветникът на кмета на Мариупол отпреди окупацията Петро Андрюшченко. Руската страна твърди, че офицерите ѝ са били отровени с използването на цианкалий и пестициди.

„Саботаж е толкова хубава дума, нали?“, коментира Андрюшченко, който обикновено ликува след всеки успех на местните партизани или ВСУ. 

Украинските медии съобщават за поредния „подарък“ за руските сили, които в неделя отбелязаха Деня на Военноморския флот. Информацията се превърна в главна за новинарските портали, тъй като точно навръх празника станало отравянето на окупаторите. В телеграм канала си Петро Андрюшченко твърди, че акцията срещу руските военни е извършена от специалната група „Ї“ на Мариуполското съпротивително движение.

„По време на тържеството за Деня на Военноморския флот в един от военните обекти масово е бил отровен офицерският състав. В тежко състояние в болницата са доставени 17 руски военни, а вчера двама от тях вече са умрели, съдбата на останалите 15 не е ясна докрай“, казва Андрюшченко, цитиран от Офнюз.

Група „Ї“ е една от най-ефективните диверсионни групи в Мариупол. Последната им акция беше на 29 юли, когато обезвредиха три военни камиона на руската армия и нанесоха сериозни разрушения на сградата, в която се разполагаше окупационното военно-инженерно поделение, а също така унищожиха оборудване за производството на „драконовски зъби“, защитни противотанкови съоръжения.

Заради все по-дръзките нападения на групата руските сили са засилили контраразузнавателните мерки във временно окупирания донецки град Мариупол, пише РБК Украйна.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.