Ужас! Убиха един от създателите на руската ваксина „Спутник V“

0

Един от създателите на ваксината „Спутник V“ е бил убит в северозападната част на Москва в резултат на битова свада. Източник на РИА Новости, цитиран от Дир.бг, съобщава, че убитият е Андрей Ботиков, който е работил в Националния изследователски център по епидемиология и микробиология „Гамалея“.

Юлия Иванова, старши помощник на ръководителя на Следствения комитет на Следствения комитет в Москва, заяви, че 29-годишният гост се е скарал с домакина и го е удушил с колан в един от апартаментите на улица „Рогов“. От Следствения комитет на Русия не съобщават самоличността на починалия.

Според източник на РИА Новости задържаният по подозрение в убийство вече се е признал за виновен. Според източника преди това той е бил съден за тежко престъпление.

Ботиков е бил старши научен сътрудник в Центъра „Гамалея“. Той, заедно с други лица, участвали в разработването на ваксината COVID-19, е награден с медал на ордена „За заслуги към отечеството“ II степен.

Пресслужбата на московските съдилища съобщи, че Алексей Змановски, обвиняем по делото за убийството на Ботиков, е изпратен в следствения арест и е направил пълни признания за вината си. „Комерсант“ и Mash пишат, че Змановски се е занимавал с предоставяне на сексуални услуги.

„Спутник V“ е основната ваксина за COVID-19 в Русия. Тя започва да се използва широко в Руската федерация в началото на 2021 г. „Спутник V“ е била доставяна и на други държави.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.