В касата на арестувания прокурор от Варна: Много пари кеш и патрони за „Калашников“

0

Пачки пари в брой и патрони за „Калашников“ са открили в служебната каса на варненския прокурор. 50 000 евро и близо 20 000 лв. е имало в сейфа на апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Това се установи при акцията на Софийската градска прокуратура, съобщи NOVA, като се позовава на свои източници.

При претърсване на имоти, собственост или ползвани от Чавдаров разследващите са открили и иззели 271 незаконно притежавани боеприпаси – патрони за автомат „Калашников“ и за бойни пистолети.

Акцията започна по-рано днес.

До момента не е изяснен произходът на средствата, както и защо Чавдаров не ги е посочил в годишната си декларация пред Инспектората на ВСС.

Действията на командированите от столицата във Варна магистрати е във връзка с досъдебно производство за корупция срещу висшия магистрат. Срещу Чавдаров има подадени сигнали за искане и получаване на пари срещу уреждане на дела, научи NOVA.

Към момента от Софийска градска прокуратура отказват официална информация.

Владимир Чавдаров е административен ръководител на един от петте апелативни района в страната от 2018 г. насам, което прави акцията безпрецедентна.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.