В стотния ден на актьорската стачка в САЩ надеждата е примесена с финансови тревоги

0

Активистите на предна линия на стачката на актьорите в САЩ изразиха тревога от финансовите затруднения и надежди да получат добра оферта от студията след провала на преговорите, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Днес се навършват 100 дни от началото на стачката на Гилдията на екранните актьори и Американската федерация на телевизионните и радио артисти.

Стачкуващите актьори изказаха благодарност за предложението на холивудски звезди като Джордж Клуни да предоставят 150 млн. долара на двете професионални актьорски организации за три години, за да се сложи край на стачката.

„Това показва, че те обръщат внимание, както и че имаме влияние, защото звездите не могат да работят без по-малко изявените актьори, които са в поддържащите роли“, каза Ричард Спийт, 54 г. „Радвам се, че те участват, радвам се, че те са емоционално ангажирани и дори са готови да се включат финансово в това, което се случва.“

Винченца Бланк, 36 г., която е едновременно актриса и сценаристка, каза, че солидарността е впечатляваща, но финансовите проблеми са тежки. „Трябваше да направя някои неща, за да покрия разходи, които обикновено не би ми се наложило да правя“, обясни тя.

Стачката наруши производството на филми и телевизионни предавания, и остави хиляди членове на екипите без работа, както и актьори.

Холивудските филмови и телевизионни сценаристи ратифицираха нов тригодишен договор в началото на месеца, който сложи край на 148-дневната им стачка.

Преговорите между студията и актьорския съюз се провалиха миналата седмица, тъй като страните не постигнаха съгласие по отношение на приходите от стрийминг и използването на изкуствен интелект.

Няколко актьори изразиха надежда, че профсъюзът ще договори това, което заслужават и което ще им даде възможност да поемат високите разходи, свързани с живота в Лос Анджелис.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.