ВЪПРОС към Бойко: Къде са 600-те милиона, заради които „Магнитски“ удари Горанов?

0

„Целта е много по-голяма от нас. Моментът е много по-важен. Единственият начин да спрем реставрацията на ГЕРБ е този да се направи обединение, а то е много трудно. Докато не решим огромния проблем с корупцията, не мисля, че в България може да говорим за кой знае какви политики, защото мащабът на това, което се случва, е нетърпим“.

Това заяви пред БНР Явор Божанков, който ще води листата на коалиция „ПП – ДБ“ като гражданска квота в Габрово.

На миналите избори той водеше листата на „БСП за България“ във Велико Търново, отново като гражданска квота.

Като пример за корупция Божанков посочи разкритията за липсваща 1/3 част от асфалта на Северната тангента и магистрала „Хемус“.

Според него оттук нататък колкото и пъти да се полага нов асфалт, пътят ще пропада.

„Там са отишли стотици милиони от нашите данъци. Как може да говорим за социална политика, когато стотици милиони са очевидно откраднати, а държавното обвинение бездейства. Няма как 1/3 от асфалта да го няма в държава, в която Бойко Борисов отговаряше и решаваше всичко и той да не знае нищо по въпроса. Както и няма как Борисов да не знае нищо за 600-те милиона изчезнали данъци, за които Влади Горанов е санкциониран по „Магнитски“.

Според него съдебната реформа и промяната на функционирането на държавното обвинение са пряко свързани със социалната политика.

Все пак според него съдебна реформа ще се случи, но тя ще е направена под външен натиск. 

„Не изключвам възможността, познавайки Борисов и ГЕРБ и техния начин на работа, те да опитат тази реформа да я осакатят, да я променят до степен, в която тя да стане неефективна и безполезна. Не мисля обаче, че всички са толкова глупави това да мине отново. Борисов ще подкрепи реформата не защото иска, а защото няма избор“.

„Това, което съм правил, и това, което правят те, е едно и също – борбата за съдебна реформа, битката срещу хартиената бюлетина.

Една и съща страна защитаваме“, каза Божанков относно явяването му на изборите като част от коалицията „ПП-ДБ“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.