Въпрос за 5 млрд. паунда: Берлускони остави 33-годишно гадже, ще пипне ли парите му?

0

Президентът на футболния Монца Силвио Берлускони почина днес на 87-годишна възраст в болница в Милано, съобщиха италианските медии. Лидерът на партията „Форца Италия“ остави пет деца и приятелка Марта Фашина, която е с 54 години по-млада от него.

Той започна връзката си с Марта през 2020 г., след като прекрати годежа си с Франческа Паскале (37 г.).

Силвио се ожени за Марта през март 2022 г., което беше яростно оспорено от децата му, тъй като те не искаха да споделят с нея богатството на баща си, което се оценява на около пет милиарда паунда.

Това вероятно дори няма да се случи, защото сватбата беше фалшива. Всъщност това беше просто „обещание за любов“, без никаква правна сила. В тази връзка Марта може да наследи нещо само ако Силвио го е посочил в завещанието си или ако приживе не й е завещал част от имуществото си. На церемонията присъстваха около 60 гости, сред които и бащата на Марта, който я придружи до олтара.

На сватбата Марта беше с дантелена булчинска рокля на дизайнера Антонио Рива.

„Марта, изпитвам голяма любов към теб. Това е нещо, което още не съм изпитвал и ти си незаменима за мен. Ти беше с мен в трудни моменти, помогна ми. Ти ме допълваш, не мога да живея без теб. Ти изпълни живота ми“, каза бившият министър-председател в обета си тогава.

Между другото през март 2020 г. стана известно, че с Марта са обединени и от футбола. А именно тя работеше в клуба на Милан, където той беше президент.

Последната им обща снимка е публикувана на 9 януари 2023 г. в профила на Марта, а поводът е нейният рожден ден. Другото, което се знае за Марта е, че е завършила литература в Римския университет Ла Сапиенца.

Припомняме, че Силвио се върна в болницата в петък след дълга хоспитализация от 45 дни, която приключи преди няколко седмици поради пневмония и форма на левкемия. Тази сутрин неговият брат Паоло и децата му отидоха по спешност в болницата, където вече беше Марта.

Милиардерът имаше здравословни проблеми през последните години, включително заразяване с коронавирус 2020.

Берлускони подаде оставка като министър-председател през 2011 г., когато Италия се доближи до дългова криза в гръцки стил, отслабена от собствените си скандали, включително прословутите партии „бунга бунга“. Той се върна в Сената на италианския парламент след общите избори миналия септември.

Той ръководи три италиански правителства между 1994 и 2011 г., а партията му Forza Italia е партньор в сегашната управляваща коалиция.

Бившият премиер беше осъден преди това за плащане на шест милиона паунда на непълнолетната мароканска проститутка Карима за сексуални услуги между февруари и май 2010 г., но Силвио беше признат за невинен при обжалване.

Както италианските медии писаха, Карима беше един от участниците в т. нар. „Бунга Бунга“ секс партита на Берлускони, които се провеждаха в личната му вила. Той също беше част от финансови скандали, след като беше осъден за данъчни измами през 2013 г. и бяха разкрити няколко случая на злоупотреби.

Берлускони имаше сърдечни проблеми и беше опериран в Америка през януари 2007 г., а преди това се бореше с рак на простатата. През 2020 г. той води битка с коронавируса.“С радост си казах: Пак ти се размина“, каза бившият премиер тогава и добави, че това е най-опасното предизвикателство в живота му.

(По материали на сръбския вестник Telegraf.rs)

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.