Варненско заведение кеши 1 лев за лед

0

Поредно доказателство, че на родните ресторантьори им липсват първите седем години.

Един лев е трябвало да плати клиент на варненско заведение, който си поръчал напитката с лед. Както става ясно от касовия бон, това е цената за артикул, отбелязан като „малък лед“.

„Няма проблем в цената обаче честно за първи път ми искат пари за лед в заведение! Дай една кофа с лед! Да се почувствам тежък!“, пише Yurii Nikolov, който публикува и касовия бон, издаден от заведението, където е калкулирана цената на леда.

Снимка Фейсбук/Yurii Nikolov

Позитивен коментар под поста му допуска, че вероятно ледът е изсечен от айсберг. Друг предполага, че скоро „ще се наложи да плащаме за сламки и салфетки“. „Пак добре, че не е левче за кубче“, коментира трети. Друг пита цената за 100 грама ли е. Има предположение, че това е резултат от повишената цена на водата. Гадае се и за цената на „големия лед“.

Случаят подхранва недоволството от цените по Черноморието, след като преди дни на друг клиент бяха поискани 490 лв. за три пържоли от скъпата селекция рибай стек. Оказа се, че въпросните стекове у нас дори се предлагат на по-ниска цена, а обявената стойност за 100 грама е обичайна практика в заведенията по света, макар от Комисията за защита на потребителите (КЗП) да са на друго мнение.

След започналата проверка от КЗП, Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) обявиха в позиция до медиите, че на клиента ще бъде потърсена отговорност „по съдебен път“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.