Васил Гюров се отлюспи от ДБ

0

Известният музикант и екоактивист Васил Гюров, който е едно от най-разпознаваемите лица на „Демократична България“, реши да се отлюспи и да се яви без тях на местните избори.

Гюров, който преди броени дни блесна с невероятни познания в играта „Стани богат“, ще води гражданска листа с кандидати за общински съветници в София, в която влизат още хора като финансиста и бивш общински съветник Мартин Заимов, архитекта Мартин Микуш и др.

По този начин Васил Гюров, доскоро активист на „Демократична България“, влиза в изборите с конкурентен проект. Мартин Заимов беше кандидат за кмет на София и общински съветник през 2007 г. от СДС и ДСБ. През 2011 г. внезапно премина към РЗС като водач на листа, но не успя да спечели мандат.

Гюров и Заимов ще използват партийната регистрация на „Обединени земеделци“ с лидер Петя Ставрева – бивша евродепутатка от листата на ГЕРБ преди години. Ставрева също беше сред партньорите на ПП-ДБ на последните парламентарни избори.

„Обединени земеделци“ не подкрепя номинацията на ПП-ДБ Васил Терзиев заради семейното му минало и работата на роднините му в Държавна сигурност. Партията няма своя регистрация за кандидат-кмет.

Листата е получила подкрепа и от дъщерята на Желю Желев – Станка Желева, която обаче не е номинирана заради изискването за уседналост – тоест да няма официална регистрация по настоящ адрес в друг град или държава.

„Ние сме група от свободни и независими личности, които се обединиха в обща гражданска листа. Използвахме регистрацията на „Обединени земеделци“, казва Гюров на пресконференция в БТА.

Това е алтернатива за тези граждани, които не се чувстват представени в тази „палитра на партии и коалиции“, казва Гюров. Всеки един от формацията се е доказал през годините, че има отношение към проблемите на хората, казва още той.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.