Васил Терзиев си назначи 4-ма заместници

0

Кметът на София Васил Терзиев назначи четирима свои заместници, съобщиха от Столичната община. Освен това той номинира и други четирима за поста, като се очаква до началото на декември те да встъпят в длъжност.

Заместник-кмет в направление „Социална дейност и интеграция на хора с увреждания“ стана Надежда Бачева. Тя е работила като зам.-кмет с ресор „Образование култура, електронно управление и спорт“ в район „Слатина“, била е съветник на министъра на електронното управление. Работила е и като маркетинг мениджър в частния сектор.

Заместник-кмет в направление „Зелена система, екология и земеползване“ вече е Надежда Бобчева.

Тя е работила като заместник-кмет в район „Оборище“, участвала е като консултант при разработване, управление и оценка на проектни предложения по различни оперативни програми, обучител – специалност „Обучение и развитие“ по проект „Повишена информираност и ресурси за развитие на заетостта“. Надежда Бобчева е работила и като директор в Дирекция „Икономика и международни програми“ към община Силистра.

Заместник-кмет в направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“ стана Никола Барбутов. Той е работил в частния сектор. Той е създател и управител на иновативната платформа В2В за посредничество, в която индустриални и производствени компании в Източна Европа пласират продуктите и услугите на нови пазари в Западна Европа. Никола Барбутов е създател на „БарДИ груп“, която развива дейност на територията на 20 държави.

За заместник-кмет в направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ е назначена Яна Генова. Тя е била директор на фондация „Следваща страница“ и президент на борда на Reseau europeen des centres internationaux de traducteurs litteraires (RECIT) – Арл, Фpанция. Яна Генова е съосновател и член на управителния съвет на фондация „Гутенберг 3.0“. Работила е като част от екипа на Асоциацията за развитие на София и е била съветник на министъра на културата.

Никола Лютов е номиниран за зам.-кмет в направление „Правен и административен контрол“. Той е

юрист с опит във водещи правни кантори и международни специализации в бизнес и финансово право, несъстоятелност и преструктуриране.

Иван Матов е номиниран в направление „Обществено строителство“. Той е инженер с международен опит в създаване на инфраструктурни мегапроекти в целия цикъл на планиране и изпълнение, както и със стратегията и трансформацията на градове и публичен сектор.

Гергана Москова е номинацията за зам.-кмет с ресор „Финанси и здравеопазване“. Тя е с над 20-годишен опит в одитни и финансови институции в областта на управлението, планирането и контрола на финансова стратегия и процес.

Иван Гойчев е номиниран в направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“. Той има над 20-годишен опит в развитието на софтуерни решения. Ръководил е големи международни технически екипи.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.