Във Варна: Момиче бръкна в клетката на леопарда, за да си направи селфи, той я ухапа

0

Леопард ухапа момиче в Зоопарка във Варна при опит за снимка, съобщи екипът на зоопарка на фейсбук страницата си.

Инцидентът е станал на 17 септември около 18 ч. По време на рутинен обход пазачът забелязва младото момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на местообитанието на леопарда с цел да си направи снимка как докосва намиращите се вътре хищници.

„Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на члена от екипа на зоопарка, след пристигане на място установява, че момичето е ухапано по пръста от леопарда. Пазачът оказва адекватна първа помощ и след консултация с ветеринарния лекар на зоопарка, момичето е изпратено в спешен медицински кабинет за оказване на профилактична медицинска помощ“, съобщават от зоопарка.

Докосването, храненето и притесняването на обитателите от зооколекцията е абсолютно забранено и е упоменато на информационни табели. Всички хищници се намират в специално проектирани местообитания, според нужните на конкретния вид, съобразени с всички мерки за безопасност и нарушаването на тези мерки е забранено, припомнят от зоопарка и призовават посетителите да спазват правилата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.