ВИСЕНЕ до безкрай: Жена от СИК припадна в НДК

0

Жена, която е член на секционна комисия, е припаднала в НДК заради дългото чакане да предаде протоколите си в 23-а районна избирателна комисия, съобщи БНР. След като ѝ бе оказана първа помощ, тя е успяла да предаде книжата и си е тръгнала.

Освен нея още няколко души от изборната администрация са потърсили лекарска помощ, съобщават лекарите от спешна помощ в София

От общо 631 секционни избирателни комисии, малко над 400 са предали към 7 ч. изборните протоколи и документи.

“Протоколи са сгрешени масово, особено в частта с преференциите. Ако не всеки протокол, то всеки втори“, казва Валери Цолов, заместник-председател на 24 РИК, в интервю за БГНЕС.

“Като им гледам документите е ясно защо е имало такова забавяне. Хората просто са видели голям зор в попълването, имало е и видеоизлъчване и това ги е забавило. Съвкупно се стигна дотук”, добави Цолов.

„Да, има грешки в протоколите. Сборни са грешките, както и очаквахме. Числата са много, които трябва да се въведат, така че не е нещо неочаквано. Надяваме се към обяд да сме приключили (с броенето)“, прогнозира секретарят на 23-та Районна избирателна комисия Полина Витанова.

Според нея процесът на обработка на резултатите върви спокойно.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.