Вижте как холивудски актьор, обвинен в изнасилване, отърва затвора

0

Известният холивудски актьор Куба Гудинг-джуниър, обвинен в изнасилване, отърва затвора.

Точно когато трябваше да започне съдебен процес, стана ясно, че звездата е постигнал извънсъдебно споразумение по обвиненията, че е изнасилил жена в хотел в Ню Йорк преди цели 10 години, предаде АП.

Куба Гудинг-младши до последно настояваше чрез адвокатите си, че отношенията му с жената са били по взаимно съгласие, след като двамата се срещнали в ресторант.

Процесът трябваше да започне с избор на съдебни заседатели във федерален съд на Ню Йорк, тъй като звездата от „Джери Магуайър“ и носител на „Оскар“, беше изправен пред обвинения, че се е срещнал с жената в Манхатън, убедил я е да отиде с него в хотел и я е склонил да се отбие в стаята му, за да се преоблече. В иска си жената заяви, че Гудинг я е изнасилил в стаята си. Защитниците му в съда обаче настояват, че това е бил секс по взаимно съгласие и че след това тя се е похвалила пред други хора, че е правила секс със знаменитост.

Искът е за обезщетение в размер на 6 млн. долара, пише БТА. Адвокат Глория Олред – една от юристите, представляващи жената, отказа коментар. Искът е подаден срещу мъж, който според властите е обвинен в извършване на сексуални посегателства срещу повече от 30 други жени, включително опипване, нежелани целувки и друго неподходящо поведение.

В края на миналата седмица съдията сякаш укрепи позициите на жената по време на съдебния процес и в преговорите за споразумение, като постанови, че ще позволи на други три жени да свидетелстват, че също са били подложени на внезапни сексуални посегателства или опити за такива, след като са се срещнали с Гудинг на обществени места като фестивали, барове, нощни клубове и ресторанти.

Една от жените, които планираха да свидетелстват по време на процеса, беше Келси Харбърт, която разказа на полицията, че Гудинг я е опипвал без нейно съгласие в бар близо до „Таймс Скуеър“ през 2019 г. Миналата година Харбърт каза, че е дълбоко разочарована, след като Гудинг се призна за виновен в щатски съд в Ню Йорк и така избегна затвор и криминално досие.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.