ВИЖТЕ КАК Семерджиев се измъква! Не се знаело кога точно е взел дрога!

0

Номерът е грешен или непълен – не могат да открият едната свидетелка, която твърди, че не той е шофирал

Не може да се каже кога точно се е надрусал с метамфетамин Георги Семерджиев. Това стана ясно от думите на вещите лица, които са направили допълнителна експертиза.

Софийският апелативен съд назначи проверка дали кръвната проба на Георги Семерджиев се пази, за да бъде изследвана за наркотици, тъй като сегашните тестове не дава категорични резултати.

През април градските магистрати признаха за виновен и осъдиха на 20 години затвор при първоначално строг режим 35-годишния бивш футболист за катастрофата от м.г. на бул. „Черни връх“ в София, при която загинаха две момичета. В момента Семерджиев обжалва присъдата пред втора инстанция. В началото на ноември по искане на защитата му беше назначена втора токсикологична експертиза.

Вещите лица, направили експертизата, посочиха в съда днес, че не може да се каже със сигурност кога точно шофьорът е употребил метамфетамин.

„Без да е взета проба урина, каквато проба няма, не може да се каже тесен интервал. Може да се каже, че наркотиците са взети до 48 часа преди изследването. С уговорката, че този период е приблизителен“, обявиха експертите.

Не може да се каже и какво е количеството приет наркотик, както и как е повлияло това на действията на Семерджиев. Причината е, че не е изследвана концентрацията в кръвната проба, няма и изследване на урината, за да си направят необходимите заключения.

Самата проба е достатъчно стабилна, за да може да се изследва количеството, дори месеци по-късно и дори да е отваряна, но само ако пробата е съхранявана правилно и е замразена.

Съдът определи да се изиска информация дали има още кръвна проба от Александровска болница.

На първа инстанция имаше две експертизи – едната показа наличие на наркотици, другата – отхвърли.

Според експертите сред употребата на амфетамин и метамфетамини се наблюдава проява на чувство за непобедимост, свръхактивност и склонност към високорисково поведение. Наблюдават се и прояви на параноя, които да доведат до поведение, което застрашава живота на употребила наркотик и околните.

Двете свидетелки по делото във връзка с твърдението на Семерджиев, че не той е управлявал автомобила, а една от тях, и днес не се явиха на заседанието.

В съдебната зала стана ясно, че едното момиче е представило документ, че не може да присъства по уважителни причини – извън страната е до средата на декември. Другото момиче не е открито и не е призовано. Още за предишното заседание са я търсили на адрес, но се е оказало, че не живее там, а за съседите е непозната. Търсили я и по телефон, но оператор казвал, че номерът е грешен или непълен.

Адвокатът на Георги Семерджиев поема ангажимент да доведе на следващото заседание свидетелката, която засега остава неоткриваема за съда. Очаква се тогава да има резултат и от техническа експертиза.

Следващото заседание по делото е насрочено на 25 януари догодина от 9:30 ч.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.