Вижте кой защити Диана Димитрова! „Разпънаха я все едно е вещица“

0

Весела Казакова е първата актриса, която защити публично Диана Димитрова след разразяването на скандала между Димитрова и Юлиан Вергов.

След като стана ясно, че прокуратурата прекратява делото, заведено от Димитрова за физическо насилие срещу Вергов, и след неговото публично изявление, актьори и приятели на Юлиан Вергов заявиха своята подкрепа и застанаха на негова страна в един от най-големите скандали в актьорската гилдия в последните години.

Весела Казакова, която е актриса, режисьор и продуцент, публикува във Фейсбук изявление в подкрепа на Диана Димитрова. Според Казакова човек и актьор като Вергов няма нужда от армия от защитници.

bestnews.bg представя цялата публикация на Весела Казакова:

„Омерзена съм от отровните и обидните подмятания по адрес на едно момиче, една жена, актриса, която уважавам и която познавам индиректно от кастинга на последния ни филм – Диана Димитрова. И мога да гарантирам за таланта й и за професионалното й раздаване в този труден кастинг, както и от ролите й разбира се.

Нейното откровение за преживяната агресия и травма е най-естественото нещо, случва се по целия свят и се надявам все повече жени да се осмеляват да споделят, отмина това време, когато трябва да си мълчим скромно в ъгъла.

Тонът на цялата тази развихрила се в България сага е отомански, от замитанията под килима, намеци и недомлъвки до откровено „разпни я“, все едно е вещица, все едно сме в средновековието. Актьори използват псувни, език и маниери, каквито не съм сънувала, че ще чуя в бранша ни.

Човек и артист като Юлиян Вергов няма нужда от цялата тази армия от защитници и клакьори.

Пожелавам на Диана да бъде силна, да разцъфтява талантът й, да е здрава и да следва смелостта си, защото след много години това ще й е донесло неподозирана сила, бурята ще е отминала, дори забравена, а резултатът от случилото се за нея и много други ще е награда.“

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.