Вижте защо Орландо Блум отиде в Украйна и се срещна със Зеленски (снимка)

0

Актьорът Орландо Блум, който е посланик на добра воля на детската организация на ООН УНИЦЕФ, посети детски център в Киев, предаде агенция Ройтерс.

Звездата от филмите „Карибски пирати“ и „Властелинът на пръстените“ се срещна и с президента на Украйна Володимир Зеленски, добавя БТА.

Това бе първото пътуване на британския актьор в Украйна от 2016 г. насам.

„Не съм си представял, че войната ще ескалира в цялата страна, когато бях там“ (през 2016 г.), сподели актьорът в Инстаграм.

„Днес имах щастието да чуя детски смях в центъра „Спилно“, подкрепян от УНИЦЕФ, който е безопасно, топло и възпитаващо пространство, където децата могат да играят, да учат и да получават психо-социална подкрепа“, посочи Орландо Блум.

Центровете „Спилно“, разположени в цяла Украйна, предлагат подкрепа за разселени деца и техните семейства, като повече от половината от един милион деца и хората, които се грижат за тях, са посетили такъв център през изминалата година, се посочва в изявление на УНИЦЕФ на неговия уебсайт.

По данни на Главната прокуратура на Украйна в 13-месечната война на Русия срещу Украйна са били убити най-малко 465 деца.

В нощното си обръщение и след срещата с Орландо Блум президентът Володимир Зеленски заяви: „Той знае до какво е довела тази агресия, колко пълномащабни трябва да бъдат усилията на света, за да я спрем, да възстановим Украйна след войната“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.