Внезапно се оказа, че не е имало оръжие по време на скандала между Христо Шопов и Патриша

0

Неочаквана информация от адвокатката на актьора Христо Шопов! Не е имало оръжие в момента на разправията между актьора Христо Шопов и съседката му Патриша Тийвс, която се случи миналата седмица, каза адвокат Ина Лулчева в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Шопов бе задържан за 72 ч. след съседски скандал.

Миналия петък Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на актьора за закана за убийство с пистолет срещу жена при съседски скандал.

Лулчева обясни, че когато са дошли полицаите, са попитали Шопов има ли оръжие, той е казал „да“, защото у дома си има законно притежавано такова.

„Но не се доказа, че в момента на разправията е държал и заплашвал с пистолет съседката си“, поясни адвокат Лулчева.

Според нея задържането му за 72 часа е било напълно излишно.

„Оръжията са в дома му, той казва, че ги има. Ако за такива разменени реплики се повдига обвинение, трябва 2/3 от българския народ да бъде обвинен“, коментира Лулчева.

Съдът констатира, че няма оръжие в този скандал и освободи Христо Шопов срещу мярка „подписка“. Магистратите обявиха, че няма доказателства той да е размахвал оръжието по време на съседската свада.

Самият Христо Шопов засега отказва да коментира случая и обещава да говори, когато може да си го позволи.

Според непотвърдена от него информация напрежението между съседите е заради бездомно куче, за което се грижи семейството на актьора, направило му е къщичка и го е кастрирало. Дамата от Люксембург, която живее в съседство, обаче настоявала да извика Екоравновесие, за да бъде махнато оттам животното. Шопов отказал и продължавал да търси дом и осиновители за четириногото.

Актьорът е известен с благотворителните си изяви в защита на животните.

В публичното пространство доби известност случаят от миналата година, при който жена от Бургас търсеше помощ за транспортиране на сляпо бездомно куче от клиника в Пловдив до морския град. След като вижда публикацията, Шопов тръгва от София, взема животното от Пловдив и го кара в Бургас, след което се връща в столицата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.