Внимание! Наемател на паркинг щави със златни такси в Царево

0

Фирмата наемател на общински паркинг в Царево събира неправомерно такси от автомобили в зона, която не попада в територията на паркинга и е безплатна за ползване.

Това съобщиха от общинската администрация след проверка по жалби и сигнали на граждани.

На участвалия и спечелил процедурата за стопанисване на общински паркинг до Старата автогара е предоставена схема, която той не спазва и събира такси извън територията на паркинга, заявяват от Общината. Сезирана е и икономическа полиция.

Общинска комисия пък трябва да установи твърдените в жалбите обстоятелства.

В деня на проверката, обаче, комисията е установила още няколко случая на незаконно събирани такси извън пределите на паркинга, за което е уведомен наемателя.

От Община Царево допълват, че ще предприемат действия, целящи да се преустанови нарушаването на договора за наем и да бъдат защитени интересите на жителите и гостите на града.

Със заповед на кмета на Царево Георги Лапчев започна премахването на дървени пристройки и навеси към каравани, както и незаконно изградени дървени тераси на къмпинг „Арапя“, съобщи днес Радио Бургас.

На терен от близо 5 дка, над скалите, на първа линия до морето има  разположени 30 каравани. Повечето от тях са разширени с дървени пристройки превърнати в кухни и стаи.  Собствениците им ги определят като слънцезащитни навеси, но те всъщност са част от жилищната площ на караваните, твърдят от Общината. 

Заповедите за премахване на незаконните навеси и пристройки на караваните са издадени преди 2 години. Преминали са процедури по обжалване, но Административният съд е разпоредил да не се спира принудителното им премахване, се уточнява в репортаж на БНР. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.