ВНИМАНИЕ: Тежък трафик към границите

0

Интензивен е трафикът на границите с Гърция, Сърбия и Румъния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията за движението по граничните пунктове е към 6:00 часа.

Трафикът е интензивен за леки автомобили на вход и изход на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Гърция. Граничните власти препоръчват на гражданите да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход за леки автомобили на ГКПП „Калотина“. Граничните проверки на пункта се извършват на осем работни места за влизащи леки коли, което е пълният капацитет на пункта. На „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства.

През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, от „Гранична полиция“ съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: „Брегово“, „Връшка чука“, „Стрезимировци“, „Олтоманци“.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Кардам“ и ГКПП „Видин“ на изход за товарни автомобили и за леки автомобили на всички пунктове на вход по границата с Румъния. До 18 август Националната компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния.

Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 6:00 часа до 22:00 часа.

В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/„Липница“ и „Крушари“/ – „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Трафикът е нормален на всички ГКПП със Северна Македония и Турция.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.