Внучката на Виолета Донева си смени прическата в ареста (Снимки)

0

Ивет Стайкова, внучка на голямата актриса Виолета Донева, която е обвинена в убийството й, продължава да бъде в ареста, а съдът за пореден път отказа да промени мярката й за неотклонение. На последното заседание по делото преди броени дни Ивет заяви пред магистратите: „Не ми пука!”, след като чу, че остава да пребивава в ареста. От появата й в съдебната зала стана ясно, че докато е зад решетките, очевидно не й липсват някои екстри като боя за коса. От яркочервена 18-годишната тийнейджърка е променила прическата си на русо с тъмни корени.

Ивет беше задържаната за убийството на актрисата през есента на миналата година, а на изслушването в съда беше с червена коса. Няма и половин година по-късно девойката е тотално неузнаваема. Въпреки че е обвинена в най-тежкото престъпление, а именно причиняването на смъртта на собствената си баба по особено мъчителен начин, Стайкова се явява с усмивка на всяко съдебно заседание, включително и на последното.

Миналия месец стана ясно, че внучката на Донева е била известно време в държавната психиатрична клиника в Ловеч, след което е била отново върната в следствения арест в София. По време на престоя си в клиниката е била подложена на редовни срещи с психиатри и различни специалисти, на чиито плещи лежи оценката на психичното й здраве. Те ще трябва да изготвят експертиза, която да послужи пред съда. Най-важното в случая е да се изясни състоянието на Ивет минути преди убийството и дали е осъзнавала какво извършва. От това зависи дали ще бъде пратена в затвора, или в психиатрия за лечение.

Припомняме, че трупът на Виолета Донева беше открит на 22 октомври м. г. в дома й. Тогава роднини на актрисата не могли да се свържат с нея и решили да се обадят на полицията. Казали, че близката им не е нито виждана, нито чувана от няколко дни. Полицаите отишли на адреса на кинолегендата в столичния квартал „Изток”, разбили вратата и попаднали на безжизненото тяло на 79-годишната актриса. Донева била открита в коридора на жилището си с прободни рани и със следи от душене. Не след дълго внучката й беше арестувана и обвинена като пряк извършител на деянието. Впоследствие стана ясно, че Ивет е употребявала наркотици от 14-годишна, правила е два опита за самоубийство, а седмица преди смъртта на баба си, е наръгала с нож свой приятел.
Ивет е дете на сина на Донева Иво от брака й с режисьора Людмил Стайков. Била е в добри отношения със своята баба. Смята се, че до фаталния инцидент се е стигнало, след като актрисата отказала да й даде пари за дрога. Помежду им избухнал скандал, който завършил със зверското убийство.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.