Враговете ГЕРБ и БСП в София: Оставка на зам.-кмета по транспорта от ПП-ДБ

0

Вражеските групи на ГЕРБ и БСП в Столичния общински съвет (СОС) призоваха за оставката на зам.-кмета по транспорта на София от ПП-ДБ Илиян Павлов, след като преди ден Софийският административен съд (АССГ) постанови „безусловно да бъдат прекратени действията на Столична община“ по реорганизацията на движението около НДК.

Двете групи настояват се върне старата организация на движението в района. От ГЕРБ  започват да събирта подписи за извънредно заседание на СОС на 23 май, когато да бъде обсъдена темата и да бъдат изслушани кметът Васил Терзиев и зам.-кметът по транспорта.

„Аргументите не са един и два. Най-тежкият е решението на Административния съд за безусловно спиране на новата организация на движението около НДК. Мина един месец откакто получихме обещанието от кмета Васил Терзиев, че ако има нова организация на движението ние да бъдем уведомени като общество и да има широка обществена дискусия, а такава няма“, каза председателят на групата на ГЕРБ в СОС Антон Хекимян.

За да бъде свикано извънредно заседание, искането трябва да бъде подкрепено от 1/3 от всички 61 общински съвет в София. Групата на ГЕРБ се състои от 14 членове, но ако получи подкрепата на тази на БСП (9 души)- извънредно заседание ще има.

„Искаме да изслушаме кмета Терзиев и екипа му. Настояваме за възстановяване на законността в града и за оставка на зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов. София не е леголенд, не е играчка за деца“, каза Прошко Прошков от групата на ГЕРБ в СОС.

„Очаквам оставката на зам.-кмета Илиян Павлов още днес, както и незабавно връщане на старата организация на движение в центъра на София“, каза по-рано председателят на групата на „БСП за България“ Иван Таков, който е и шеф на комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС.

По думите му решението съда доказа безспорно, че направената реорганизация на движението на булевардите „Патриарх Евтимий“, „Витоша“, „Скобелев“ и улица „Фритьоф Нансен“ е незаконна.

„С това решение българският съд доказа също самонадеяността и безотговорността на зам.-кмета по транспорт. От първия ден, в който станахме свидетели на изпълнението на реорганизацията на движение, твърдя, че тя ще струва много скъпо на софиянци. По груби сметки до момента са похарчили над милион“, каза още Таков. Според „Спаси София“ самата реорганизация е 460 хил. лв. С преасфалтирането в района сметката става милион.

Таков обяви, че очаква след възстановяване на старата организация на движението, да започне да се търси решение, което да удовлетворява всички засегнати страни, „защото ние не сме нито срещу велоалеите, нито срещу по-бърз градски транспорт“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.