Връзкари: Лена взима 36 000 лв. за бебето

0

Най-скъпоплатената майка в държавата е Лена Бориславова. 34-годишната юристка ще прибере цели 36 хиляди лева майчинство само в рамките на година. Докато повечето родилки получават минимални средства от държавата, бившата депутатка е ударила тавана.

Парите се формират по сложна схема от НОИ и представляват 90% от осигурителния доход на майката за периода от 24 месеца назад. Така излиза, че всеки месец Бориславова взема по 3 хиляди лева майчински, защото в последните две години се е осигурявала на максимума, тъй като е заемала високоплатени длъжности. Тя бе депутат, после началник на кабинета на Кирил Петков в 47-ото Народно събрание, а по-късно в следващия парламент отново влезе като народен представител, преди през април да се откаже.

Междувременно ѝ вървяла заплата и в партийната централа на ПП. Крупното майчинство обаче Бориславова ще прибира само до есента на тази година, когато дъщеричката ѝ от депутата Мирослав Иванов Деа ще стане на 1 годинка. За втората година парите за всички родилки в България са едни и същи и възлизат на минималната за страната заплата, която в момента е 933 лева. Запознати издават, че след първия рожден ден на щерка си юристката щяла да се откаже от майчинството и да се върне активно на работа. И в момента тя изпълнява партийните си ангажименти, но инкогнито и освен това е принудена да снове по срещи и в централата на партията заедно с невръстното си отроче и бебешката количка.

Лена и Миро ще имат право да запишат дъщеря си на ясла, когато тя навърши минимум 10 месеца.
Това ще се случи още през юли, тъй като Деа се появи на бял свят през септември 2023 г. Едва сега обаче излезе наяве истината за раждането на малката, което бе пазено като секретна държавна тайна. Оказва се, че Бориславова е дала живот на първородното си дете в частната столична болница „Токуда“. Тя е платила за пакет раждане около 3 хиляди лева.

Лично началничката на отделението е изродила бебето Деа, а Лена и Миро помолили за пълна дискретност. Те не обелиха и дума в социалните мрежи да благодарят на лекарския екип, помогнал за появата на дъщеричката им, както обичайно правят всички популярни хора. В ръцете на същите доктори са проплакали наследниците на куп знаменитости, сред които синоптичката Гергана Малкоданска, тв водещият и бивш политик Росен Петров, Нети, диетоложката на звездите Енжди Касабие, репортерката Василена Гръбчева, Ненчо Балабанов и много други.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.